The Ukulele Orchestra of Great Britain – i mars spelar de i Stockholm

The Ukulele Orchestra of Great Britain

När The Ukulele Orchestra of Great Britain återvänder till Stockholm väntar sånger, visslingar, berättelser och humor. Och ukulele.

Du som uppskattar kombinationen musikalisk finess, humor och ukulele bör överväga att besöka Scalateatern den 5 eller 6 mars. Då kommer nämligen The Ukulele Orchestra of Great Britain åter till Stockholm för två spelningar.

Ja, bor du inte i Stockholm har du också möjligheten att uppleva bandet. Den 4 mars spelar de på Uppsala Konsert & Kongress och den 7 mars på Lorensbergsteatern i Göteborg.

The Ukulele Orchestra of Great Britain bildades redan 1985. Som man kan ana av namnet, så står både instrumentet ukulele och klassisk brittisk underfundig humor i fokus. Orkestern vrider och vänder på kända låtar och förväntningar. Theme from Shaft, Silver Machine och Anarchy in the UK finns med på den breda repertoaren.

Ukulele är kanske inte det instrument som står högst i rang, men The Ukulele Orchestra of Great Britain lever inte enbart på den komiska effekten av att spela till exempel Wagner på fyrsträngat. Bandet gör mycket mer av sina framträdanden.

Läs mer om dem på The Ukulele Orchestra of Great Britains webbplats.

Foto: Kirill Semkow 2013

Leave A Comment

Please be polite. We appreciate that. Your email address will not be published and required fields are marked

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.