Gunilla Gårdfeldt

Slog igenom i Hylands hörna. Gav ut album på Hans Edlers etikett Marilla. Utvecklar idag metoder för att motverka nervositet hos musiker.

Gunilla Gårdfeldt var studiovärdinna i teves Hylands hörna och nådde som detta stor popularitet. Något som den alltid påhittige entreprenören Hans Edler uppmärksammade. 1975 kom LP:n Killar i mitt liv på Edlers skivbolag Marilla.

Idag är Gunilla Gårdfeldt universitetslektor vid Musikhögskolan i Göteborg, där hon undervisar i musikalisk kommunikation och musikdramatik. Hon har vid sidan av detta satt upp musicaler på Göteborgs universitet i flera år.

Utbildad på Statens skola för scenisk utbildning (musikdramatisk linje) 1966-1969. Verksam på Teater-och Operahögskolan 1977-1995 samt på Musikhögskolan i Göteborg från 1981.

Gunilla Gårdfeldt har bl.a. arbetat med mental träning för att motverka musikers rampfeber. Om detta har Anna Anundi skrivit en uppsats i musikpedagogik vid Luleå Tekniska Universitet; Konsten att hitta fokus under ett scenframträdande: en undersökning om rampfeber och mental träning bland musiker och musikpedagoger (Musikhögskolan, Luleå Tekniska Universitet, 2002).

Av Magnus Nilsson

Relaterade länkar
> Musikhögskolan i Göteborg (extern länk)
> Luleå Tekniska Högskolas publikationer (extern länk)

Leave A Comment

Please be polite. We appreciate that. Your email address will not be published and required fields are marked

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.