Kategorier
Artister

Bengt Erlandsson

Bengt Erlandsson är artisten som lyckas balansera humor med allvar och David Sandborns sax.

Bengt Erlandsson spelar saxofon och sjunger både på egen hand, i Bengt Erlandsson Band samt i Bröderna Slut. Bengts första två album är gjorda med Bengt Erlandsson Band, och det utmärkande för dem är kanske inte så mycket musiken som texterna.

Visserligen är humor och musik en mycket vansklig kombination, men Bengt Erlandsson lyckas ro i land med att skriva sånger om att sätta upp viltstängsel längs motorvägar, hur pinsamt det känns när man får något av någon och inte kan balansera gärningen genom att bjuda tillbaks i motsvarande mängd, vad folk säger när man handlar på ICA men själv jobbar på Konsum…

Jag blev så trött är en klassiker på Sunkit.

Den demo som föregick gruppens första CD (Att vara musiker är kul, så det är väl inget jobb, 1999) med endast gitarrkomp av Erlandsson, har en spontanitet som skivan saknar. Ändå gör de udda texterna plattan intressant.

Med bandet har Bengt också gett ut Bengt Erlandsson Band från 2005. Helt på egen hand släppte han 2008 En gränslös värld.

Bengt Erlandsson är utbildad på musiklinjen vid Sjöviks folkhögskola och Musikhögskolan i Göteborg. Han spelar saxofon, tvärflöjt, piano och gitarr. Han är också verksam som ståupp-komiker och showartist.

Bengt har sedan ett antal år bytt namn till Bengt Kyllinge.

Länkar

Bengt Kyllinges webbplats

Av Magnus Nilsson

Magnus Nilsson, även känd under namnet Ny-Magnum, startade klubben Sunkit tillsammans med Burt von Bolton våren 1996.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.