Även Lill-Babs obskyra sidor är värda en plats i solen

Lill-Babs: Karl XII (detalj från skivomslag)

Sunkits Ahrvid Engholm hyllar Lill-Babs med att gräva i de mer obskyra delarna av ikonens historia. Snacka om artist med bredd.

Medierna har varit fulla av hyllningar av den nyligen avlidna Barbro Svensson, mer känd som Lill-Babs. Men sorgligt bortglömda är hennes lysande insatser inom mindre uppmärksammade vrår av modern musik.

Tidigare är hennes äventyr i Norge – Juksemaker pipelort – noterat…

Men närmare undersökningar av videoala interwebtjänsten Dintub – ibland kallad Youtube – renderar i följande klämmiga lillbabsdängor:

Här sjunger vår mytologiska siren om att vi måste ät mer frukt – frukten av hennes arbete var nog ett och annat Gravensteiner från relevant fruktpropagandainstitution:

Yes, Mr Superman skulle kanske heta Ja, Herr Supermann då det är på tyska – men, är det Titanen från Krypton som avses? (Osäkert):

Kloka medicinska råd erhålls i Plåster på såren – ty det är väl känt att sår bör behandlas genom att man applicerar något så att läkning kan ske:

Det kulinariska får sin befogade lillbabsbehandling, med en måltidsrekommendation innefattande Korv, bröd och potatismos:

Ja, och så har vi förstås fru Svenssons djupa intresse för rikets historia – och inte minst karln Karl XII som står och pekar finger i Kungsträdgården:

Dessa musikaliska bedrifter är kanske inte så mångomsjungna som andra av järvsöstintans tyngre repertorelement, men för den skull ändock värda att hedra!

1 comment

  1. Henrik Leander
    27 november 2018 at 19:15

    Den konstiga pluttipluttlåten, vad heter den? Vart finns den?

Leave A Comment

Please be polite. We appreciate that. Your email address will not be published and required fields are marked

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.