Sara Nygren

Gör pappa skivor, så är det klart att lilla Sara ska vara med. Det tackar vi för.

Sara Nygren: Det är så skönt att få tala med en häst [ EP-omslag ]Tillsammans med pappa Nils Fredrik Nygren spelade Sara, då sex år, in EP:n Det är så skönt att få tala med en häst 1972. Tillsammans gjorde de senare ett album, där en ny version av låten finns med. Men det är originalet som smäller högst:

När plugget ger en griller och man är trött och sur
det bättre är än piller att träffa på ett djur
Ett stort med snälla ögon
en mule mjuk och go
som nafsar en i tröjan
är festligt må ni tro

Sara sjunger också Jag har en liten ponny och pappa Nils Fredrik framför själv Jag var din lilla Nalle samt En ledsen stadskanin – "två visor med anknytning till aktuell miljövårdsdebatt".

Utgiven på F Produktion i Gagnef. Senare album på Aksent: Om Gud, människor, djur och natur sjunger Nils F Nygren med dottern Sara (LP 152).

Sara Nygren borde vara född 1966. Nils F Nygren avled 2002.

Av Magnus Nilsson

Författare: Magnus Nilsson

Magnus Nilsson, även känd under namnet Ny-Magnum, startade klubben Sunkit tillsammans med Burt von Bolton våren 1996. Magnus Nilsson arbetar som digital strateg och är bosatt i Stockholm. Han är författare till boken Speedway (tillsammans med illustratören Per Gustavsson).

3 reaktioner till “Sara Nygren”

  1. Jag har alltid tyckt om Nils och Saras sånger då dom sjunger tillsammans. Texterna är jordnära och talande till oss som lyssnare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *